Phra Pradeang House

Phra Pradeang
Thailand

View Map
#
VentilationBlocks

The house is situated in an old small community, where the scale of living and building is very tiny in compared to contemporary living standard. Within the small streets, the neighbourhood is transforming with new bigger buildings. The project is an attempt to utilise the small plot of land to meet its recent value, meanwhile creating a conversation with its surrounding. Activities are arranged around the central well modelled after tropical shophouse of Southeast Asia to allow natural ventilations and gentle sunlight to get through every single room. The concrete blocks wrapping around the perimeters are especially designed for the project to interact with the adjacent sites with variations of manners - to keep privacy in different degrees. Collaborations with local concrete block manufacture help to update the contemporary vernacular material, the concrete block, for more sophisticate usages.

No items found.

Info & Credit

Year
2012
 - 
2019
Location
Phra Pradeang
Thailand
Program
Residential
Client

Prinyarat Burusnul

Area
388
 sq.m.
Team Member
Rachaporn Choochuey
Sorawit Klaimark
Tharit Thossanatada
Isara Chanpoldee
Asrin Sanguanwongwan
Thanaphat Sangkharom
Collaborator

Engineer

CM One Co., Ltd.

Concrete Block Designer

Tanatta Koshihadej

Asrin Sanguanwongwan